Stichting Belfjor - Zorgboerderij

Adres
Doesburgseweg 5
6941 SJ
Loil, gemeente Montferland

Telefoon
06-22732097

Email
info@belfjor.nl

Facebook
Volg ons op Facebook


kwaliteitswaarborg zorgboerderijen


Kwaliteit

Stichting Belfjor is voortdurend bezig de kwaliteit van de zorg en de zorgboerderij te verbeteren. De laatste jaren zijn we hiervoor erg druk geweest met het behalen van het keurmerk dat wordt verstrekt door de federatie landbouw en zorg. Ook zijn wij goedgekeurd voor het Zoönosen certificaat wat inhoudt dat wij verantwoord omgaan met de dieren en hun hygiëne op onze zorgboerderij en er goed op letten dat onze dieren op tijd worden geënt tegen de op mensen overdraagbare ziektes.

Financiering is mogelijk via PGB maar ook via instellingen als Zozijn, Thomashuis, Estenea en Philadelphia. Daarnaast zijn wij sinds 2011 aangesloten bij de coöperatie Boer en Zorg waardoor wij nu ook Zorg in natura mogen leveren.

Al onze vaste medewerkers zijn in het bezit van een BHV diploma compleet met reanimatie en AED, wat elk jaar wordt herhaald en hebben een cursus EHBO bij paardenongevallen gevolgd. Ook is er op de zorgboerderij een AED aanwezig. Afgelopen jaar is er ook een Risico Inventarisatie en Evaluatie bij ons uitgevoerd. Volgens de beoordelende instantie waren wij een voorbeeld bedrijf voor onze branche waar geen op of aanmerkingen op waren.


Alle machines en gereedschappen worden jaarlijks gekeurd door een erkend bedrijf.

Wij werken zowel in de zorg als in de stalhouderij regelmatig met stagiaires, hiervoor zijn wij goedgekeurd als leerbedrijf door Calibris en Aequor.