Stichting Belfjor - Zorgboerderij

Adres
Doesburgseweg 5
6941 SJ
Loil, gemeente Montferland

Telefoon
06-22732097

Email
info@belfjor.nl

Facebook
Volg ons op Facebook


kwaliteitswaarborg zorgboerderijen


Dagbesteding

Zorgboerderij Belfjor biedt een zinvolle dagbesteding voor kinderen en jong volwassenen met een beperking. De doelstelling van de stichting is om op kleine schaal en met de nodige begeleiding een aangename dagbesteding te bieden. Hierbij staan de werkzaamheden op de zorgboerderij en stalhouderij centraal en proberen we voor iedereen passende werkzaamheden te vinden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verzorgen van de dieren en hun verblijven.


Op de zorgboerderij zijn veel verschillende dieren aanwezig. We hebben een aantal paarden en pony’s en een shetlander genaamd Floortje. Ook zijn er elk jaar kalfjes op de zorgboerderij, deze worden de eerste weken met de fles en speenemmer groot gebracht en blijven ongeveer een jaar bij ons voordat ze verder gaan naar een andere boerderij.

Onze drie göttinger mini varkentjes Bassie, Adriaan en Poetje zijn er gek op om geknuffeld en geborsteld te worden. En onze tamme schapen en geiten zorgen elk jaar weer voor geweldige lammetjes en jonge geitjes. Daarnaast hebben we nog een ren met kippen en eenden en een knaagdieren paradijs waar naar hartenlust gespeeld en geknuffeld kan worden met de cavia’s en konijnen.


Het belangrijkst op de zorgboerderij is dat alles in alle rust gebeurt en dat mens en dier van elkaar kunnen genieten. Naast de werkzaamheden met de dieren zijn er ook altijd wel onderhoudsklusjes te doen aan de gebouwen, verblijven en materialen.


Natuurlijk nemen we ook de tijd om gezamenlijk koffie en thee te drinken en gezellig met z’n allen te eten in onze kantine.

Naast de dagbesteding is er ook een mogelijkheid voor ‘paardenbeleving’. Het rijden gebeurt onder prive begeleiding en de nadruk ligt op ontspanning van ruiter en paard. Natuurlijk hoort bij het rijden ook de verzorging van de pony, deze wordt gezamenlijk gepoetst en opgezadeld zodat er veel contact is tussen ruiter en pony. 

‘paarden reageren op wat je doet, niet op wie je bent’.


Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het contact formulier of bellen met Clary Jacobs nr. 06-22732097